Otthonszépítész

Ezért tűnik rendetlennek a konyhád

2019. március 26. 17:58 - Otthonszépítész

00001.jpeg

A konyhában számos olyan dolog lehet, ami megakadályozza, hogy megmaradjon a rend. Nem számít milyen gyakran takarítasz vagy pakolsz el, bizonyos dolgok mindig akadályozni fogják a tiszta konyha látványát. Most megmutatjuk, melyek ezek!

1, Túl sok dolgot tartasz a konyha pulton

Vannak konyhai gépek, amiket gyakran használ az ember, így azt gondolja, hogy a legjobb helyen a konyhapulton van. Igen ám, de emellé még oda teszel néhány dekor elemet, és máris zsúfolt, rendetlen hatást kelt. Gondold inkább végig, mi az, amit valóban gyakran használsz, a többit pedig tedd be a szekrénybe és csak akkor vedd elő, amikor kell.

2, Mindent felhalmozol a konyhapulton

Tudjuk, hogy amikor hazaérsz, sokkal kényelmesebb mindent egy helyre lepakolni, mint a táskád, a kulcsod vagy a levelek. Azonban ezek egy idő után felgyülemlenek a konyhaszekrényen, így úgy tűnhet, hogy mindig kupi van.

00001_1.jpeg

3, A hűtőszekrényt művészi galériának használod

Nagyon bájos kitenni a hűtőre a gyerekek rajzait és mellé a milliónyi hűtőmágnest, de az a szomorú tény, hogy ezek sajnos rendetlennek tűnnek, amikor belépsz a konyhába. Inkább készíts egy olyan falat, ahol ezeket szívesen megmutatod, de ne a konyhád legyen az.

4, Nem pakolsz el minden étkezés után

Mi is tudjuk, hogy nagyobb vendégség vagy egy esti vacsora után már nincsen kedve az embernek rendet tenni, de azért mégis szánj rá egy kis időt és legalább a mosogatógépbe pakolj be! Ha pedig a tiszta edények száradnak a mosogató mellett, akkor pakold el őket, így mindig szép rend lesz majd a helyiségben.

5, Nincsen szemetes fiók

Te is kinn tartod a kukát? Sajnos ez is okozhatja a rendetlenséget, mivel vannak olyan nagyobb tárgyak, amit csak leteszel a kuka mellé, hogy majd később leviszed a szeméttel együtt. Sokkal jobb, ha a szekrénybe vagy egy fiókba teszed a szemetest, mert ott biztosan nem fogsz majd ilyet csinálni.

 

Neked vannak olyan praktikáid, amivel tisztán tartod a konyhát?

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonszepitesz.blog.hu/api/trackback/id/tr4514718025
süti beállítások módosítása