Otthonszépítész

A legjobb dolog a rattan bútor

2019. március 27. 08:30 - Otthonszépítész

0000002.jpg

Amikor tavasz van és az ember egész nap a szabadban lenne, akkor mi az amit elképzel? Hogy egy kényelmes rattan fotelben üldögél a friss levegőn, kezében egy limonádéval. Ha szerinted is szuper élmény lenne, akkor biztosan imádod a rattan bútorokat.

Igen, a rattan bútor szinte mindenhol jelen van az életünkben, hiszen a nappalink vagy dolgozó szobánk kényelmes éke is lehet, teraszokon lehet benne koccintani a naplementében vagy csak olvasni a fa alatti árnyékban. Azért ne tévesszen meg minden, ami rattan, mivel ezekből is készítenek olyan műanyag bútorokat, amelyek csak ránézésre valódiak. Viszont ha ezt választod, akkor biztosan egy idő és időjárás álló darabod lesz majd.

Na de kezdjük a rattan bútorok eredetével!

Még 1917-ben indult a történetük, amikor drótba sodort papírból készítették őket. Erősek és környezetbarátok voltak, bármilyen színnel be lehetett permetezni őket és olcsón hozzá juthatott mindenki.

000003.png

Ezután következett az életük következő fontos állomása, a nyüzsgő 80-as évek, amikor egyre több nagyobb bútoráruházban lehetett velük találkozni. Ám ezek már nem azok a strapabíró darabok voltak, mint régen, hanem a gyengébb minőség. Sajnos ez a tendencia azóta is folytatódik, mivel lehet vásárolni nagyon erős és nagyon pocsék székeket vagy foteleket belőle, és sokszor csak akkor tudod megkülönböztetni, ha megfogod az anyagát, mert a festékkel bármi eladható drágának.

Az évek során készítettek belőle széket, padot, fotelt, ülőgarnitúrát és asztalt is, de akár napozó ágyat vagy függőszéket is. Az egész ház bármely helyiségébe el tudod helyezni őket, mindennek a dísze lehet, könnyű beépíteni bármelyik stílusba.

Mégis, a legtöbb háztartás ilyenkor tavasszal veszi őket elő, mert valamiért a rattan bútorok a kert nagy uralkodói lettek.

00004.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonszepitesz.blog.hu/api/trackback/id/tr4814718055
süti beállítások módosítása