Otthonszépítész

Ilyen egy hangulatos erkély!

2019. július 20. 16:08 - Otthonszépítész

01_32.jpg

Nyáron sokkal több időt vagyunk a szabadban, de nem mindenki teheti ezt egy tágas kertben. Ettől függetlenül nem kell csüggedni, mert a városi teraszok is lehetnek olyan hangulatosak, ahol öröm koccintani egy pohár borral.

Az első lépés a tökéletes erkély kialakításához, hogy a méreteihez választasz bútort! Gondold végig, hogy hányan tudnátok kényelmesen leülni vagy kifeküdni és ennek megfelelően gondolkodj! Az is lehet, hogy érdemes egyedi bútort készíteni, hogy még nagyobb legyen a kényelem. Viszont lehet, hogy olyan teraszod van, ahol két szék és egy kis asztal is toszkán hangulatot termet, vagy akár plédekkel és párnákkal is meg tudod oldani a kinti hűsölést.

Ezután jöhet a döntés a textíliákról! Ezeknek a színében lehetsz kicsit merészebb, választhatsz az aktuális trendeknek megfelelőt, a lényeg, hogy a te és a lakásod stílusát tükrözzék. Az a legjobb, ha figyelsz arra, hogy a párnák vízállóak legyenek, hiszen soha nem tudhatod, mikor érkezik egy nyári zápor.

Növények pedig jöhetnek minden mennyiségben! Nincs is jobb annál, mint egy olyan teraszon lazulni, ahol rengeteg a zöld növény. Itt betölthetnek árnyékoló szerepet is a virágok, ez már csak azon múlik, hogy milyet választasz.

A hangulatvilágításról se felejtkezz meg, mert ez is egy kulcsfontosságú tényező. Egy erős lámpa jó lehet akkor, amikor vacsoráztok, de egy baráti beszélgetésre vagy pihenésre elég néhány fényfüzér vagy napelemes kis lámpa is, esetleg gyertyák égetése.

Ha sok dolgot tárolsz kinn, akkor érdemes a tárolásra is gondolnod funkcionális darabokkal. Nem mindig férnek el, de ilyenkor eleve érdemes olyan ülőkét választani, amibe lehet pakolni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonszepitesz.blog.hu/api/trackback/id/tr8614987334
süti beállítások módosítása