Otthonszépítész

Útmutató a nappali átalakításához

2019. március 28. 08:00 - Otthonszépítész

0000002_1.jpg

A nappali központi eleme a lakásnak, így érdemes időről-időre átgondolni, hogy tükrözi-e a személyiségedet, nem kellene-e egy kisebb átalakítás. Összegyűjtöttünk néhány olyan ötletet, amivel könnyedén frissíthetsz a szoba kinézetén, akár szezonálisan is és nem kerül sokba.

A világítás

A világítás nagyon fontos dolog minden helyiségben, hiszen ezen is nagyon sok minden múlik. Tágíthatja vagy szűkítheti a teret, a sárgás fény más árnyalatot ad a színeknek, míg a fehérben nem érezzük olyan jól magunkat. Szóval akár kezdheted azzal is az átalakítást, hogy végig gondolod, milyen égőid vannak a lámpákban és nem érdemes-e lecserélni?

Ezután pedig gondold végig, hogy megfelelő világítótesteket választottál-e? Adnak-e elég fényt, illenek-e a szoba bútoraihoz és színeihez? Lehet, hogy azzal is teljesen más hatást érsz el, ha a kanapé mellett elhelyezel egy olvasó lámpát vagy éppen arréb teszed a szoba másik felébe.

0000002_2.jpg

A bútorok

Mivel kis költségvetést ígértünk, így nem azt javasoljuk, hogy cseréld le a bútoraidat, hanem gondold végig, hogy megfelelően vannak-e elhelyezve? Lehet, hogy ha megtöröd a teret, kipróbálsz egy másik elrendezést vagy felcseréled a szekrény és a kanapé helyét, akkor egy sokkal hangulatosab helyiséged lesz. Ez nagyon jó alkalom arra, hogy kipróbálj több mindent, nem kell ragaszkodni ahhoz, hogy passzoljanak a falhoz, vagy párhuzamosak legyenek, megtörheted a teret velük bátran.

Ha az elrendezés megvan, de még mindig hiányolsz valamit, akkor vásárolj új párnákat vagy párna huzatot, próbálj ki egy új mintás takarót és máris frissebbnek, újnak néz ki minden.

000003_1.png

A tapétázás

Nagyon egyszerű és olcsó módja a lakás szoba megváltoztatásának, ha új színt vagy mintát kapnak a falak. Akár az egész szobát újjá varázsolhatod valamilyen árnyalattal, de kiválaszthatsz egy olyan falfelületet is, amit hangsúlyozni szeretnél és csak oda teszed a tapéta csíkokat.

0000002_3.jpg

A kiegészítők

Talán ez az egyik legegyszerűbb módja az átalakításnak, ha a kiegészítőket cseréled le. Fentebb már írtunk róla, hogy akár új párnákat vagy plédet is vásárolhatsz, de a szőnyeget is megújíthatod. Ilyenkor tavasszal választhatsz élénk színeket vagy virágmintát is. Emellett a vázák vagy fali, asztali és bútor díszek is cserélhetők, amik szintén adnak egy egyedi hangulatot a helyiségnek.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonszepitesz.blog.hu/api/trackback/id/tr614718087
süti beállítások módosítása