Otthonszépítész

Így tervezd meg a fürdőszobád!

2019. február 28. 08:00 - Otthonszépítész

10_4.jpg

A fürdőszobát nem egyszerű megtervezni, hiszen egy olyan nyugtató, kényelmes helynek kell lennie, ami szép is, valamint raktikus tárolási szempontból. A konyha után az egyik legfontosabb helyiség a házban, így nagy hangsúlyt kell fektetni rá.

Nézd meg a listát, ami segít a tökéletes fürdő megálmodásában!

1, Értékeld az igényeidet!

Kezd el megfogalmazni azokat a prioritásokat, amik fontosak számodra a fürdőszobában. Nyugodtan fejtsd ki a részleteket és írj egy felsorolást, hogy mi mindenre van szükséged a lakás ezen a részén. Akár rajzokat is készíthetsz, hogyan lehet a legjobb a berendezése.

 01_16.jpg

2, A berendezés

Ha nem most építed a fürdőszobát, akkor ne feltétlenül változtasd meg a meglévőnek a berendezését. Nézd meg, mennyire szabható az igényeidre és tartsd meg azt, ami jól működik. Ez egyrész sokkal olcsóbb megoldás is lehet, mint előről kezdeni az egészet. Lehet, hogy elegendő lenne a falburkolatok cseréje vagy felfrissítése.

3, Inspirálódj!

Ma már az internetnek hála rengeteg lehetőséged van inspirálódni. Szánj rá időt, hogy keress olyan stílusokat és megoldásokat, amit be tudsz építeni a te helyiségedbe is.

 03_9.jpg

4, Maradj reális!

Annak ellenére, hogy mindenkinek van egy álmai fürdője, nem biztos, hogy a hely adottságainak köszönhetően megoldható minden elképzelésed. Hiába szeretnél például szárítógépet és mosógépet is, ha nem férsz el, esetleg hiába akarsz kádat, amikor cask a zuhanyzóra van lehetőséged. Sajnos a vágyakat néha fel kell adni és elengedni egy-két dolgot ahhoz, hogy olyan végeredmény szülessen, ami igazán használható és szép.

5, A tárolás is fontos

A tárolás az egyik kulcsa az igazán élhető fürdőszobának. Egy minimalista üvegpolc nem less elég, hiszen mindenkinek sok piperecikke van, amit néha szeretne nem szem előtt tartan. Az sem a legszebb, amikor a zuhanyzó sarkában vagy a kád szélén állnak a samponos és tusfürdős dobozok. Ezért mindenképpen úgy tervezd meg a helyet, hogy az extra törölközőknek is legyen helyük.

 04_9.jpg

6, Vedd figyelembe a világítást is!

A fürdőszobai világítás nagyon fontos, hiszen néha kell a nagy fény, ahhoz, hogy sminkelni vagy borotválkozni tudj, de az éjszaka közepén nem szeretne az ember fénypompában belépni oda. Fontold meg a különböző szintű világítást!

7, Végezz költségvetést!

Ha készítesz egy előzetes költség kalkulációt, akkor tudni fogod, hogy mi az, amire mindenképpen félre kell tenned egy bizonyos összeget, és mi az, amit esetleg át kell tervezned az anyagiak tükrében.

 06_8.jpg

8, Kérj több helyről ajánlatot!

Nem biztos, hogy a nagyobb áruházakban tudsz a legjobb áron beszerezni mindent, lehetséges, hogy a kisebb kereskedők jobb ajánlatot adnak majd.

9, Éld túl a munkát!

Igen, a fürdőszoba tervezésének ez is egy lényegi eleme, hogy legyen rá terved, hogyan oldod meg a mindennapokat a munkálatok idejére. Ennek költségeit is érdemes betervezni, ha például ki kell vennetek egy szobát a felújítás idejére valahol és persze az esetleges csúszásokkal is számolj ilyenkor.

08_5.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonszepitesz.blog.hu/api/trackback/id/tr214653843
süti beállítások módosítása