Otthonszépítész

Mindent, amit tudni kell a minimalista stílusról

2019. július 30. 15:48 - Otthonszépítész

01_30.jpg

Tiszta vonalak, monokróm felületek, egyszerűség – ez a „kevesebb néha több” elve, azaz a minimalizmus az otthonunkban. Nagyon egyszerűnek tűnik egy olyan otthon megalkotása, pedig valójában nagyon tudatos, szándékos elrendezés rejlik mögötte, amit csak a jól kiválasztott színekkel, formákkal és anyagokkal lehet kivitelezni. Ugyanis a minimalista stílus néha átesik a ló túlsó oldalára, amikor idegen, üres terek köszönnek vissza.

Mi a minimalizmus?

Tulajdonképpen a tér egyszerűségét, tisztaságának megőrzését jelenti, amikor valóban a helyiségen van a hangsúly, nem a benne lévő tárgyakban. A színpaletta többnyire pasztel vagy monokróm és a funkcionalitás kap benne nagyobb szerepet. Egy nyugtató, hívogató szobát teremt meg, amely esztétikailag is tökéletes.

A minimalizmus lehetővé teszi, hogy a tér legyen a középpontban. Mindennek funkcionálisnak kell lennie, nem lehet benne azért egy bútordarab, mert jól néz ki, ezzel elveszíti a hozzáadott értékét. Egy ilyen dekorációban a forma nagyon fontos tényező, hiszen nagyon nagy harmóniában kell lenniük egymással.

02_23.jpg

Tulajdonképpen ennek az irányzatnak a célja a tartalom tömörítése, ahol a forma és a struktúra korszerűen találkozik. Itt minden nagyon jól működik díszítés és felesleges dekoráció nélkül is. Nem ajánlott azoknak, akik szeretik az emléktárgyakat halmozni és gyűjteni, mivel ebbe a stílusba ez nem fér bele. Egy ilyen lakás emellett akkor mutat jól, ha folyamatosan rendben tartják.  Még a legkisebb rendetlenség is hatalmas káosznak néz ki egy ilyen lakásban.

A színpaletta meglehetősen korlátozott és alapvető eleme a harmónia. Nem egyszerű minimál stílusban berendezni az otthonunkat, de kellő odafigyeléssel nem lehetetlen és egy csodálatos környezet lesz a végeredménye.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonszepitesz.blog.hu/api/trackback/id/tr3714987296
süti beállítások módosítása