Otthonszépítész

Így válassz növényeket az otthonodba!

2019. július 15. 15:30 - Otthonszépítész

01_29.jpg

Te is szereted a növényeket az otthonodba? Néha nehéz eldönteni, melyik a legjobb választás, hiszen a kinézete mellett figyelni kell az igényeire is. Megmutatjuk, hogyan válaszd ki az ideális szobanövényt!

Először is azzal kezdenénk, hogy nem mindegy, hova teszed a növényt. Lehet, hogy a nappalidban szépen virágzik az egyik fajta, de ugyanaz a konyhában vagy a fürdőszobában már nem hoz új hajtásokat, mert nem éri elég napfény vagy nem tesz jót neki a hőhatás, esetleg a páratartalom. Ezért soha ne az alapján dönts, hogy melyik tetszett a lakás másik helyiségeiben, hanem vedd figyelembe az egyedi igényeit!

A másik szempont, amire figyelj, hogy valóban megkapják-e azt a környezeti tényezőt az új helyen, amire szükségük van. Egy napfényt igénylő növény ugyanis nem lesz jó egy ablaktalan helyiségbe. Ezért vásárláskor mindig olvasd el a papírt, hogy mi a legjobb környezet a virágszámára.

A harmadik szempont lehet a kinézet. Ha már leszűkítetted, hogy hova szeretnéd tenni és milyen gondoskodásra van szükséges, akkor könnyen le tudod szűkíteni azoknak a növényeknek a körét, amik illenek az adott szobába.

Az sem mindegy, hogy mekkorára nő. Egy futó növénynek ugyanis előbb-utóbb hely kell, így ezt is kalkuláld bele a vásárláskor.

Azt javasoljuk, ha nem értesz hozzá, akkor nézz utána, mielőtt megvennéd vagy kérd ki egy szakértő véleményét!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonszepitesz.blog.hu/api/trackback/id/tr6614987274
süti beállítások módosítása