Otthonszépítész

Így rendezz be egy nyílt terű lakást!

2019. február 25. 15:15 - Otthonszépítész

00_1.jpg

Nagyon szuper kifogni egy olyan lakást, ahol nagy tereink vannak, viszont ennek elosztása sem egyszerű dolog. Egy olyan többfunkciós szobát kell kialakítani, ahol van lehetőséged pihenni, dolgozni, enni és akár aludni is, mégsem kell falakat emelned.

Mutatunk néhány ötletet, amivel egyszerűen be tudod rendezni az otthonod.

1, Használj különböző padlóburkolatokat!

Számos előnye van a különböző típusú padlóburkolatok használatának, ha ugyanabban a helyiségben használod őket. Vizuálisan segít elválasztani a tereket, és még különlegesen is mutat. Ezt általában a konyha és a nappali elválasztásánál szokták alkalmazni, ahol csempe és parketta van egy területen.

 01_14.jpg

2, Vegyél szőnyeget!

Ha a padlók cseréje nem működik, akkor a legjobb, ha a szőnyegekkel trükközöl. Eköré rendezheted a különböző bútorokat, amik a térben különböző funkciókat láthatnak el – mint például az étkezés, pihenés vagy munka. A terület hangulatát a szőnyeg stílusa is tükrözheti.


02_7.jpg

3, Használj nyitott polcrendszert!

A nappalit és az étkezőt nagyon praktikusan el lehet választani nyitott polcokkal. Ez a tároló mindkét oldalról könnyen elérhető, így tökéletes megoldás bármi is legyen a célod.

 03_7.jpg

4, Válassz sarokkanapét!

Az L alakú kanapé nem cask nagy helyet biztosít az extra pihenőhely számára, hanem úgy is el lehet helyezni, hogy vizuálisan a szoba középpontjában legyen. A jobb vagy a bal oldali kialakítás kiválasztásakor azonban legyél óvatos, mert nem mindegy, hogyan tudod bútorozni a szoba többi sarkát.

 04_7.jpg

5, Tervezz egy szigetet!

Ha a konyha és a nappali van egy helyiségben, akkor tervezz inkább konyhaszigetet, ami bárként is funkcionálhat bizonyos alkalmakkor.

 05_6.jpg

6, Különböző színű falak

A terek közötti elválasztást a különböző színű falak is lehetővé teszik. Ehhez használhatsz festéket, de a tapéta a legjobb megoldás, hiszen itt a mintákkal is játszhatsz.

 06_6.jpg

Bárhogyan is alakítsd ki a teret, mindig ügyelj arra, hogy összhang legyen az egész szobában.

Fotók forrása: www.idealhome.co.uk
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonszepitesz.blog.hu/api/trackback/id/tr214653661
süti beállítások módosítása