Otthonszépítész

Csodálatos és egyszerű ötletek a lakás díszítésére

2019. február 15. 14:24 - Otthonszépítész

01_12.jpg

Bármilyen burkolatot kapnak a falak és a padló, bármilyen bútort vásárolunk, mindezek ellenére a kiegészítők azok, amelyek megadják egy lakás hangulatát. Ezért nem mindegy, hogy milyen elemekkel díszíted a lakást.

Mutatunk néhány tippet, amellyel saját kezűleg vagy kisebb összeg ráfordításával is felfrissítheted az otthonod.

Gondolkodj kreatívan!

Sokan nem szeretik a színes, élénk falakat, inkább a letisztult színekben gondolkodnak. Ez nagyon jól kombinálható vagányabb textílekkel vagy akár egy csillárral, ami megadja a helyiség hangulatát. Ha elég kreatív vagy, akkor növényi kompozícióval is fel tudsz dobni egy falat vagy polcot, esetleg kialakítani egy izgalmasabb sarkot egyedi mintákkal.

Legyen egy ismétlődő szín vagy minta!

Ha van egy erősebb szín vagy minta a szobában, akkor ezt bátran ismételjük meg az egész lakásban! Megjelenhet olyan apróságokon, mint konyhai gépek, edényalátét, egy pléd vagy párnahuzat, de akár egy szekrény fogantyúját is kicserélhetjük erre.

01_13.jpg

Egyedi képfal kialakítása

Neked is biztosan sok emlék van a telefonodon vagy a fiók mélyén. Érdemes ezeket a képeket elővenni, készíteni egy egyedi fotófalat, ami a lakás egyik központi része lehet és mindig jó érzéssel tölt el, ha ránézel. Ha nem érzel elég kézügyességet ehhez, akkor lehet vásárolni több keretből álló képkeretet, ami illik majd a lakásod stílusához.

Könyvespolc mindenekfelett

Egy könyvespolc is lehet nagyon stílusos. Akár formailag is választhatsz valamilyen érdekesebb kialakításút, de egy hagyományos polcra is pakolhatod úgy a könyveket, hogy jól nézzenek ki. Például rendezd színek szerint, a nagyságukkal játszhatsz, hogy érdekesebb formákat mutassanak. A lehetőség határtalan!

Tükrözz!

Egy kis szobában lehet tágítani a teret, ha tükröket használsz. Ezzel nagyobbnak a helyiség és világosabbnak is.

Feketén fehéren

Nagyon unalmasnak hangzik elsőre, de bizony a fekete és fehér színséma az egyik legjobban kombinálható kiegészítő. Mindenhez megy, eleganciát kölcsönöz és nagyon tiszta, letisztult formát ad az otthonodnak.

Szerelj fel paratáblát!

A konyha és a gyerekszoba is tökéletes hely a paratábláknak. Ezek nem csupán szuper kiegészítői lehetnek az otthonodnak, de még hasznosak is. Felírhatod rá a bevásárló listát, üzenetet hagyhatsz rajta és jó szórakozás a gyerkőcöknek.

 

Bármilyen trükköt is alkalmazz a lakásodban, mindig figyelj arra, hogy a kiegészítőket ne zsúfold túl, mert azzal nagyon rossz hatást kelthetsz.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonszepitesz.blog.hu/api/trackback/id/tr4414629106
süti beállítások módosítása