Otthonszépítész

Kis nappalik, nagy ötletek

2019. február 26. 08:00 - Otthonszépítész

13.gif

Hiába kicsi a nappalid, ügyes tervezési trükkökkel tökéletesen be lehet rendezni. Ha inspirálódni szeretnél a kis terek berendezéséhez, akkor mutatunk néhány olyan ügyes trükköt, amivel egy kompakt nappalit hozhatsz létre.

Nézd meg a kis terek nagy ötleteit!

1, Ne használj székeket!

Az első dolog, ami felszabadíthatja a nappalit, ha nincsen túlzsúfolva. Amikor szeretnéd, hogy leüljenek a vendégek, akkor általában székeket vásárolnál, viszont egy kis szobában ez nem megoldható. Ehelyett válassz egy aranyos kanapét, ami sokkal kevesebb helyet foglal, mégis sokan elférnek rajta.

 01_15.jpg

2, Fektess be többfunkciós bútorokba!

A kis helyiségekben a többfunkciós bútoroknak nagy hasznát veheted. Lehet például egy dohányzóasztalod, amely tárolóként is funkcionál. Az ülőgarnítúrából vásárolj ágyneműtartósat, hogy oda is el tudd tenni a dolgaidat. A fényvisszaverő vagy világos bútorok pedig maximalizálhatják a nagyobb és világosabb felületeket.

 02_8.jpg

3, Vedd el a figyelmet az ajtóról!

Amikor a bejárati ajtó a nappaliból nyílik, akkor nehéz lehet egy pihentető sarkot kialakítani. Ezért a fókuszpontot át kell innen helyezni és másra terelni a figyelmet. Legyen ez egy színesebb kiegészítő vagy egy élénkebb falfelület, az biztos, hogy máris megtöri a szobát, ha nem a bejáratra terelődik minden szempár.

 03_8.jpg

4, Legyél kreatív!

Mielőtt bármibe is belefognál, gondold át, hogyan lehetne a lehető legjobban optimaliználni a területet. Válassz kényelmes tárolót, világosabb bútorokat, amikkel kreatívan hozza ki a térből a lehető legjobbat.

 04_8.jpg

5, Ne legyél steril!

Nagyon szép tud lenni egy fehér helyiség, de nem biztos, hogy ez a legjobb választás egy kis nappali esetébe, hiszen akár műtős szoba hangulatát is keltheti. Vegyél inkább finom textileket és szőnyegeket, használj színeket, hogy megtörd ezt a nagyon steril hatást.

 06_7.jpg

6, Fordítsd a világítást az előnyődre!

A lámpák nagyon jól alakítják egy helyiség hangulatát és térérzetét, így gondosan tervezd meg, hova milyen lámpát választasz majd.

 09_4.jpg

Ezen kívül még rengeteg szuper módja van annak, hogy egy kis nappali nagynak mutasson, így érdemes beépteni néhány ötletet a lakásodba.

komment
Címkék: tippek nappali

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonszepitesz.blog.hu/api/trackback/id/tr314653771
süti beállítások módosítása