Otthonszépítész

9 tipp a modern lakberendezéshez

2018. december 31. 10:00 - Otthonszépítész

01.png

A modern stílus varázsa az egyszerűségében rejlik, hiszen ezeket az otthonokat a tiszta vonalak és a kényelem jellemzi. Nem korlátozódik egy stílusra, mivel a bútorokban is különbözőképpen értelmezik ezeket a jegyeket. Ha te is szeretnél ilyen otthont, akkor adunk pár tippet a megvalósításhoz.

A modernizmus a 19. század végén kezdődött, a csúcsát az 1930-as években érte el, de népszerűségéből ma sem veszített. Az építészetben sok otthon alapját képzik. A modernista elvek egyik legfontosabb alapelve, hogy a forma kövesse a funkciót. Ez a gyorsan fejlődő városokból ered, ahol a mindennapi tárgyakat egyszerűsíteni kellett. Emiatt új anyagokat, mint például a vasbeton vagy az acél, építettek be a mindennapokba. A házak nagy ablakokat kaptak, lapos tetőket, de egyes épületek hengeresebbek lettek.

Hogyan lehet ezeket a jegyeket beépíteni az otthonunkba? Mutatunk 9 tippet, amivel elkezdheted!

 02_3.jpg

1, Moderinsta művészet alkalmazása

A modernista művészek úgy döntöttek, hogy élénk színeket és valószínűtlen formákat használnak az alkotáshoz. Mindez reakció volt az elavult hagyományokra és az iparosodott társadalomra. Ezért érdemes a lakásba egy olyan nagy művészeti darabot választani, ami minimális vagy nincs falra rögzítve. A keretek és a faszerkezet csak zavarja a szabadságot, így ha egy festmény mellett döntesz, akkor mindenképpen csak a vászonban gondolkodj, mert ettől marad modern a tér.

 03.png

2, Semleges falak

A viktoriánus irányzat megalapozta az otthonokban a falfestmények és a nagy, mintás tapéták használatát. Egy modern otthonokra azonban inkább a semleges falak a jellemzőek. Válassz fehér vagy szürke árnyalatokat a tökéletes hatás érdekében, ami akár lehet festék vagy tapéta is.

 05.jpeg

3, Fókuszált vonalak

A modern stílust az egyszerű, tiszta vonalak jellemzik. Az erős, vízszintes és függőleges vonalak visszhangoznak a bútoroknál, a díszítésekben is. A hengeres oszlopok pont emiatt gyakran szerepelnek a modern otthonokban, mert ezek tiszta irányokat képeznek és bemutatják a vasbeton forradalmi használatát.

 06_2.jpg

4, Ipari elemek

A modern építészet nem létezne, ha nem lenne beton, acél vagy üveg építőanyag. Ha ezeket az anyagokat burkolatként vagy a kiegészítőkben becsempészed az otthonodba, akkor egy tökéletes otthont teremthetsz.

 07_1.jpg

5, Zavarmentes környezet

Emlékszel még a „kevesebb több” elméletre? A modernista otthonokban ez legyen a fő szabály, hogy egy olyan közeget alakíts ki, ami harmonikus otthonod lehet, amiben nincsen semmilyen zavar.

 08_1.jpg

6, Elsődleges színek

A modern belső terekre jellemző az erős, merész színek használata is. Adj hangsúlyt a bútoroknak, válassz élénk szőnyeget vagy egy monumentális képet, amiben domináns a piros, sárga, kék, fekete vagy fehér színek, így biztosan olyan hatást érsz el, ami egy modern stílusú otthont eredményez.

 09.jpg

7, Nyitott terek

A nyílt tervű elrendezés elengedhetetlen a modern lakberendezés kialakításakor. A nyitott nappali, étkező és konyha megszünteti a házon belül a felesleges struktúrákat, miközben ösztönzi a szabad légáramlást.

 10.jpg

8, Felejtsd el a díszítést!

A modern otthonokban felesleges a díszes minták használata, hiszen a nyugodt megjelenés megőrzéséhez nem szükséges a túldíszített kiegészítők, minták használata.

 11.jpg

9, Nagy ablakok

A szép, nagy ablakok nemcsak csodálatosan modernek, hanem fényesek is. A friss levegő, a természetes fény illik egy modern otthonhoz.

 12.jpg

Te is szeretnél egy modern otthont kialakítani? Akkor kövesd tanácsainkat és törekedj a modernista belső építészet elveinek betartására!

 

Fotók forrása:   decorilla.com
komment
Címkék: modern tippek

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonszepitesz.blog.hu/api/trackback/id/tr214520820
süti beállítások módosítása