Otthonszépítész

Lakásfelújítás költséghatékonyan

2019. január 23. 08:00 - Otthonszépítész

12_1.jpg

Szeretnéd egy kicsit felfrissíteni az otthonod, de nem szeretnél sok pénzt belefektetni? Akkor nézd meg költséghatékony ötleteinket!

Legyen szó fürdőszobáról, hálószobáról vagy egy konyha felújításáról, vannak olyan megfizethető ötletek, amikkel valóra válthatod az álmaidat. Az alábbiakban mutatunk néhány olyan trükköt, amik segíthetnek ebben.

1, Tegyél szőnyeget a lépcsőre!

A lépcső gyakran az első dolog, amivel találkoznak azok, akik a házba lépnek. Azonban a használat során gyakran elkopik és elveszíti régi fényét. Az újra festés vagy lakkozás persze hosszú idő és költséges lehet, ezért érdemes szőnyeget tenni a felületre. Ez elegáns megoldást jelent, és ráadásul melegebb lakás benyomását is kelti.

Remek lehetőség arra is, hogy erősebb vagy merészebb színeket próbálj ki! Választhatsz mintákat is, vastagabb vagy puhább szövésűeket is. Mindez már csak rajtad múlik.

 01_5.jpg

2, Keltsd új életre a kandallót!

Vannak olyan házak, amikben kandallók vannak. Ez tökéletes fókuszpontja lehet bármely szobának. Azonban mivel általában a régebben épült lakásokba építették be őket, már nem nevezhetők modernnek és nem illenek egy fiatalosabb stílushoz sem. Miért ne gondolnád újra ezt a kiegészítőjét a szobának

Fesd le, vagy vásárolj fa, esetleg öntött vas keretet, amivel a lakásod éke lehet.

 02_5.jpg

3, Adj színt a régi ajtóknak!

Valamiért a bejárati ajtókra sosem gondolnak, amikor lakásfelújításról van szó. Pedig az sem mindegy, hogyan néz ki kívülről a házad vagy a lakásod bejárata. Vásárolj egy új ajtót vagy a régit fesd le új, merészebb színekkel, és máris feldobtad az egész házat.

 03_5.jpg

4, Szerelj fel új polcokat!

Soha nem lehet túl sok tárhely egy lakásban. Ez egy új megközelítést adhat a szobának, emellett még praktikus is. Dönthetsz a modern anyagok vagy a vintage darabok mellett is, a lényeg, hogy igazodjon a stílusodhoz.

 04_5.jpg

5, Tegyél be tetőablakot!

Ha sötét tetőtéri helyiségekkel rendelkezel, de szeretnéd kihasználni ezt a területet is, akkor itt az ideje egy kisebb beruházásra. Nem mondható a legköltséghatékonyabb megoldásnak, de egy tetőablak beszerelésével a komor szobákból azonnal tágas dolgozó vagy családi tér lesz majd.

 05_4.jpg

6, Egy régi darab helyreállítás

A vintage darabok nagyon divatosak még mindig. Biztos találsz a nagymama padlásán vagy egy bolhapiacon olyan bútordarabokat, amiket nem érdemes a kukába dobni. Egy kisebb szék, egy puff, kanapé vagy karosszék újra kárpitozásával modern külsőt kaphatnak vagy éppen kiemelheted a régies stílusukat. Ha van egy kis kézügyességed, akkor még több pénzt megspórolhatsz, hiszen szakember nélkül, magad is elvégezheted a munkát.


06_4.jpg

7, Cseréld le a munkalapokat!

A konyhabútor az idő múlásával megkophat. Viszont talán az egyik legköltségesebb beruházás, ha új szekrényt csináltatsz. Ha szeretnéd felújítani, akkor nem kell ilyen nagyban gondolkodnod, sokszor az is feldobja a régi konyhát, ha munkalapot cserélsz.

 07_3.jpg

8, Tegyél fel tapétacsíkokat!

A konyhát vagy a szobákat is könnyen fel lehet dobni, ha egy falfelületet vagy egy sarkot más színnel és mintával emelsz ki. Ezzel új stílust adhatsz a helyiségeknek és minimális büdzsével egy egészen új teret alakíthatsz ki.

 08_3.jpg

9, Hangulatos új függönyök

Bármelyik szoba új életre kel, ha új függönyöket és árnyékolókat kap. Gyakorlatilag ezek a textilek öltöztetik a helyiségeket. Ebben is bátran kibontakozhatsz, legyen szó élénk színekről vagy nagyobb mintákról, bármit választhatsz, ami illik a szoba más bútoraihoz és árnyalataihoz.

 09_2.jpg

10, Tervezz szőnyegekkel!

Egy szoba barátságosabb lehet, ha egy puha szőnyeggel egészíted ki. Ez is egy olyan költséghatékony megoldás, aminek köszönhetően új színeket vihetsz egy helyiségbe. Kísérletezz mintákkal, anyagokkal, a lényeg, hogy feldobja a szobát.

 10_2.jpg

11, Hangulatos redőnyök

A redőnyöknek nagyon sok haszna van, hiszen árnyékolnak és emellett kiegészítői is lehetnek a lakásnak. Ma már modern árnyékolókat lehet venni bármelyik lakberendezési üzletbe, aminek a felrakásához még szakemberre sincsen szükség. Itt is tudsz játszani a színekkel és a mintákkal, így új szoba hatását keltheted.

 11_2.jpg

Mindemellett rengeteg olyan aprósággal is újjá varázsolhatod az otthonod, amelyek pénztárcabarát megoldások. Vásárolj kiegészítőket, új párnákat vagy textileket, és máris egy egészen más hangulata lesz az otthonodnak.

 

Képek forrása: idealhome.co.uk
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonszepitesz.blog.hu/api/trackback/id/tr5414582818
süti beállítások módosítása