Otthonszépítész

A konyha újjászületésének gyors és egyszerű módja

2019. január 25. 08:00 - Otthonszépítész

00.jpg

Könnyű konyhai felújítás? Az okos trükköktől a mini projekteken át élvezd ki a konyha átalakulásának minden pillanatát!

Egy olyan helyiség kinézete nagyon fontos, ahol sok időt töltesz te és a családod. Költséges lehet a teljes átalakítás, de vannak olyan apróságok, amikkel megújíthatod és feldobhatod a konyhádat. Most mutatunk néhányat, amivel rövid időn belül látványos átalakulást érhetsz el.

1, Válassz nagyobb csempét!

A túlméretezett falburkolatok kiválóan alkalmasak arra, hogy kialakítsák egy konyha hangulatát és stílusát. Ezzel tágíthatod is a teret, hiszen nagyobb, egységesebb felületet kapsz általa. Válassz egyszerű, letisztult színeket és mintákat, és inkább a kiegészítőkkel tedd érdekesebbé.

 01_6.jpg

2, Legyenek fényes készülékeid

Ha nem vagy elég bátor ahhoz, hogy színt vigyél a konyhádba, akkor maradj a semleges, fényes anyagoknál. Ez lehet egy új tűzhely, hűtőszekrény vagy edények, esetleg kiegészítők is. Adnak egy kis csillogást a térnek.

 02_6.jpg

3, Felejtsd el az unalmas dolgokat!

A konyhai eszközökre és kiegészítőkre sokan unalmasan gondolnak. Ugyanaz az egyszínű, műanyag, semleges szín és anyag köszön vissza mindenben. De ki mondta, hogy egy kuka vagy egy tároló nem lehet kicsit izgalmasabb? Válassz új anyagokat vagy színeket és máris újjávarázsolhatod a konyhád.

 03_6.jpg

4, Készíts egy táblát!

Van egy nagy falfelületed? Akkor itt az ideje, hogy táblafestéket vásárolj és lekend a felületet! Az egész család számára izgalmas lehet, hogy itt üzenhettek egymásnak vagy minden nap új mintákat, feliratokat helyezhetsz el rajta.

 04_6.jpg

5, Értékeld újra a szekrényt!

Ha nem szeretnél egy teljesen új konyhát, de mégis átalakítanád a bútort, akkor itt az ideje, hogy saját kezeddel alakítsd át! Egy kis csiszolópapír, alapozás és festés és máris egy vadiúj konyhabútorral büszkélkedhetsz.

 05_5.jpg

6, Díszítsd a falakat!

A tapéta nem az egyetlen módja a falak átalakításának. Vegyél órákat vagy képeket, posztereket, és ezeket tedd fel az egyik falra.

 06_5.jpg

7, Az eszközök elrejtése

Ha te sem szereted, hogy a mosógép és a szárítógép, vagy esetleg a mosogatógép kilóg az egységes berendezésből, akkor keress egy régi, mély szekrényt és rejtsd amögé a berendezéseket. Ezzel helyet is megtakaríthatsz.

 07_4.jpg

8, Vegyél új tárolókat!

Nincs is gyorsabb és olcsóbb megoldás a konyha átalakításánál, mint új tárolókat vásárolni. Egy új stílust és helytakarékosságot is becsempészhetsz a konyhádba ezzel.

 08_4.jpg

9, Frissítsd a konyhai textíliákat!

A részletek igenis fontosak. Hatalmas átalakulás lehet, ha új textíliákat veszel a konyhába a terítőtől a konyharuhán át.

 09_3.jpg

10, Cseréld le a fogantyúkat!

Az új fogantyúkat gyorsan és olcsón ki lehet cserélni a konyhában. Egy bútor teljesen más hangulatot kaphat, ha például a modern stílust egy vintage stílussal párosítod.

 10_3.jpg

Számos varázslatos konyhai trükk van ahhoz, hogy egy kis extrát csempéssz be a helyiségbe. Próbálj ki kisebb vagy nagyobb beruházásokat, ha nem szeretnéd a teljes konyhát átalakítani.

 

Fotók forrása: idealhome.co.uk

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonszepitesz.blog.hu/api/trackback/id/tr3814582892
süti beállítások módosítása