Otthonszépítész

Kis nappalik modern köntösben

2018. december 15. 13:30 - Otthonszépítész

A kis helyiségek berendezése nem egyszerű, ha nem szeretnénk túlzsúfolni. A megoldás, ha a falakat olyan tapétával burkolod, amely játszik a térhatással és egy szépen díszített egységet hoz létre a szobában.

01_1.jpg

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy egy kis nappalit tágasabbnak mutassunk, ha mélyebb textúrákat használunk a falakon, vagy a szobát finom, pasztell árnyalatokkal kombináljuk. Az otthonos tér megteremtéséről sem szabad megfelejtkezni, így a meleg árnyalatokat érdemes választani.

A folyó minta vagy az akvarell a folytonosság érzetét kelti a falakon, így ezzel lehetőség van a nagyobb térhatás elérésére. A kis helyiségekbe a kék szín tökéletes választás, mivel nyugtató hatása van, így nyugalmat kölcsönöz a szobának.

02_1.jpg

Ha pasztell színeket választasz, akkor helyezz el egy nagyobb festményt vagy képet is a falon, amely fókuszpontot ad a szobának. A nagyobb motívumok megnyújtják a falat és nagyobbnak láttatják a nappalit, ezzel egy csodás optikai illúziót lehet kelteni. Általában az a fal hangsúlyosabb, ahol az ajtó van, így az a legjobb választás, ha a szemközti falra helyezed a fókuszt, hogy eltereld a figyelmet a bejárattól.

A modern bútorokra általában az egyszerűség és a letisztultság a jellemző, így a barátságosabb, otthonosabb hangulatot a falak mintájával és színével teremtheted meg. Hiába kicsi a helyiség, nagyon könnyen kialakítható egy olyan szoba, amely tágasnak és kedvesnek tűnik.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonszepitesz.blog.hu/api/trackback/id/tr4214486262
süti beállítások módosítása